a

agava design

Πολιτική Απορρήτου

Καλώς ήλθατε στην πολιτική απορρήτου της Concept Shop. Η Concept Shop σέβεται και προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα.

  1. Εισαγωγή

Αυτή η πολιτική απορρήτου σας εξηγεί με ποιον τρόπο η Concept Shop χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας (ανεξάρτητα από το που την επισκέπτεστε) και αλληλεπιδράτε μαζί μας.

Επίσης, σας ενημερώνει για τα δικαιώματά του ιδιωτικού σας απορρήτου καθώς και με ποιον τρόπο σας προστατεύει ο νόμος.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε αυτήν την πολιτική απορρήτου, μαζί με οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές απορρήτου μπορεί να σας παρέχουμε, ώστε να γνωρίζετε πλήρως το πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Αυτή η πολιτική απορρήτου ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 24 Απριλίου 2019.

  1. Ο ιστότοπός μας

Ο ιστότοπός μας στο conceptshop.gr παρουσιάζει τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία μας στους πελάτες μας, ως εταιρεία διαφήμισης και μάρκετινγκ πλήρους εξυπηρέτησης, η οποία βοηθά τις εταιρείες να δημιουργούν 360° λύσεις. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε επιχειρήσεις, από νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις έως μεγαλύτερους οργανισμούς, καθώς και σε ιδιώτες. Αυτός ο ιστότοπος δεν προορίζεται για παιδιά και δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με αυτά.

Η Concept Shop αποτελείται από μία νομική οντότητα:

Η Concept Shop εδρεύει στη Ζωοδόχου Πηγής 38-40, Αθήνα. 

Η Concept Shop είναι υπεύθυνη για τον εν λόγω διαδικτυακό ιστότοπο, καθώς και για κάθε χειρισμό προσωπικών δεδομένων.

  1. Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για εσάς

Προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες, σημαίνουν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο, μέσω των οποίων μπορεί να εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο. Δεν περιλαμβάνει δεδομένα όπου έχει αφαιρεθεί η ταυτότητα του χρήστη (ανώνυμα δεδομένα).

Στις 25 Μαΐου 2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (EE 2016/679) (στο εξής ο «Κανονισμός») για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ.

H Concept Shop τηρεί πλήρως τους Κανονισμούς και δεσμεύεται να χρησιμοποιεί ορθά και με ασφάλεια τα δεδομένα που συλλέγει.

Συλλέγουμε ποικιλία πληροφοριών σχετικά με τους πελάτες και τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα της Concept Shop, οι οποίες εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες:

Τα στοιχεία ταυτότητας περιλαμβάνουν τον τίτλο, όνομα, επώνυμο, όνομα χρήστη ή παρόμοιο στοιχείο αναγνώρισης και μια κρυπτογραφημένη έκδοση των στοιχείων πρόσβασης (login/password) σας. Εάν αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το όνομα χρήστη των κοινωνικών μέσων.

Τα στοιχεία επικοινωνίας περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλεφωνικούς αριθμούς.

Τα δεδομένα προφίλ περιλαμβάνουν προτιμήσεις, ανατροφοδότηση και απαντήσεις ερευνών, καθώς και οποιαδήποτε δεδομένα προφίλ προσθέσαμε (για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας στατιστικά δεδομένα και profiling).

Τα τεχνικά δεδομένα περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP, τα δεδομένα σύνδεσης, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, τη ρύθμιση της ζώνης ώρας και την τοποθεσία, τύπους και εκδόσεις plug-in του προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα καθώς και άλλες τεχνολογίες στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο.

Τα δεδομένα χρήσης περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες.

Τα δεδομένα μάρκετινγκ και επικοινωνίας περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις σας για τη λήψη άμεσου μάρκετινγκ από εμάς (και τα τρίτα μας μέρη) και τις προτιμήσεις επικοινωνίας σας.

  1. Πώς συλλέγονται τα προσωπικά σας δεδομένα;

Χρησιμοποιούμε διαφορετικές μεθόδους για τη συλλογή δεδομένων από και για εσάς, μεταξύ άλλων μέσω:

Άμεσων αλληλεπιδράσεων. Μπορείτε να μας δώσετε τα στοιχεία της ταυτότητάς σας, στοιχεία επικοινωνίας και οικονομικά στοιχεία, είτε συμπληρώνοντας φόρμες είτε μέσω έντυπου υλικού, το οποίο μας αποστέλετε ταχυδρομικώς, τηλεφωνικώς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, chat ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα κάθε φορά που:

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε newsletter της Concept Shop,

Κάνετε ερωτήσεις ή ζητάτε να σας αποσταλούν πληροφορίες.

Ζητάτε να σας αποσταλεί διαφημιστικό υλικό,

Επικοινωνείτε μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Συμμετέχετε σε διαγωνισμό, προώθηση ή έρευνα,

Επικοινωνείτε με την εξυπηρέτηση πελατών ή

Αφήνετε σχόλια ή κριτικές σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

  1. Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Όπου χρειάζεται να εκτελέσουμε τη σύμβαση που πρόκειται να συνάψουμε ή έχουμε ήδη συνάψει μαζί σας.

Όπου είναι απαραίτητο για τα νόμιμα συμφέροντά μας (ή αυτά τρίτων) και  τα θεμελιώδη δικαιώματά σας δεν υπερισχύουν αυτών των συμφερόντων.

Όπου πρέπει να συμμορφωνόμαστε με νομικές ή ρυθμιστικές υποχρεώσεις. Για παράδειγμα, η τήρηση αρχείων των πωλήσεών μας για συμμόρφωση με τα φορολογικά θέματα. 

Γενικά, δεν βασιζόμαστε στη συγκατάθεση ως νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός από την περίπτωση που το απαιτεί ο νόμος, π.χ. σε σχέση με την αποστολή ορισμένων επικοινωνιών άμεσου μάρκετινγκ. Σε κάθε περίπτωση που η νομική μας βάση απαιτεί συναίνεση, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

  1. Ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

Έχουμε θεσπίσει κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψουμε τυχόν απώλεια, χρήση ή πρόσβαση των προσωπικών σας δεδομένων με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, αλλοίωση ή αποκάλυψή των. Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους τους υπαλλήλους, εκπρόσωπους, εργολάβους και άλλους τρίτους που οι επιχειρήσεις γνωρίζουν. Θα επεξεργάζονται μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις οδηγίες μας και οι ίδιοι υπόκεινται σε καθήκον εχεμύθειας, τηρώντας πάντα τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πιθανής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων και θα ειδοποιήσουμε εσάς προσωπικά και οποιονδήποτε εφαρμοστέο ρυθμιστή της παραβίασης στον οποίο θα είμαστε νομικά υποχρεωμένοι.

  1. Διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων

Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τα συλλέξαμε, μεταξύ άλλων και για την ικανοποίηση οποιωνδήποτε νομικών, λογιστικών ή απαιτήσεων αναφοράς.

Για να καθορίσετε την κατάλληλη περίοδο διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων, εξετάζουμε το ποσό, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τον πιθανό κίνδυνο βλάβης από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα καθώς και αν μπορούμε να επιτύχουμε τους ίδιους σκοπούς με άλλα μέσα και τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με το νόμο πρέπει να διατηρούμε βασικές πληροφορίες για τους πελάτες μας (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας, ταυτότητας) για έξι χρόνια από τη στιγμή που σταματούν να είναι πελάτες για φορολογικούς σκοπούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούμε διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ανώνυμα (ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς) για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς, όποτε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες επ ‘αόριστον χωρίς άλλη ειδοποίηση προς εσάς

  8.Χρήση Cookies

Τα «cookies» είναι μικρά αρχεία με πληροφορίες που μια ιστοσελίδα (συγκεκριμένα ο εξυπηρετητής ιστού – web server) αποθηκεύει στον υπολογιστή ενός χρήστη, ώστε κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στην ιστοσελίδα, η τελευταία να ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες και να προσφέρει στο χρήστη σχετικές με αυτές υπηρεσίες. 

Η εγκατάσταση των «cookies» επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεση του χρήστη και μετά από κατάλληλη ενημέρωσή του. Ειδικότερα, η παράγραφος 5 του άρθρου 4 ν. 3471/2006, όπως αυτή τροποποιήθηκε από το ν. 4070/2012 ορίζει ότι η εγκατάσταση των «cookies» επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής ή χρήστης «έχει δώσει τη συγκατάθεση του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση κατά την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει». 

Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στον υπολογιστή του χρήστη ή σε άλλη συσκευή ούτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σ’ αυτόν και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του χρήστη. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του χρήστη. Ενδέχεται όμως αυτά να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του υπολογιστή του.

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα προσωρινά cookies που χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην ιστοσελίδα μας και διαγράφονται μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης και τα μόνιμα cookies τα οποία αποθηκεύονται στη συσκευή σας αφότου αποχωρήσετε από την ιστοσελίδα μας και παραμένουν στον υπολογιστή ή το κινητό σας μέχρι να τα διαγράψετε εσείς ή να διαγραφούν αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Η Concept Shop μέσω της ιστοσελίδας της έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών της ιστοσελίδας. Η Concept Shop χρησιμοποιεί τα cookies για να παρέχει στους χρήστες πληροφορίες και να διεκπεραιώνει τις υπηρεσίες που παρέχονται. 

Ο Χρήστης έχει δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά, να ζητήσει τη συμπλήρωση, διόρθωση ή και τη διαγραφή τους και να άρει τη συγκατάθεσή του για τη χρήση των cookies. Για να συμβεί αυτό μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.